Bramborový salát a smažený kapr neodmyslitelně patří k českým Vánocům. Přestože je kapr v posledních letech trochu na ústupu, pořád z něj lze vykouzlit chutnou štědrovečerní večeři. Zkuste náš jednoduchý retro recept.
Pokud si budete na Vánoce připravovat tradičního kapra, zašlehejte do vajíčka lžíci jogurtu. Díky tomu bude mít křupavější kůrčičku.
Nejlepší smažený kapr
Přestože kapra v posledních letech o Vánocích nahrazuje třeba losos, i tato klasika má něco do sebe. Zkuste si připravit vánočního smaženého kapra v retro stylu. Na tento recept budete potřebovat:
- kapr
- mouka
- 2-3 vajíčka (podle počtu porcí)
- strouhanka
- sůl
- olej na smažení
Očištěného kapra rozkrájíme na kusy (porce nebo podkovy) a lehce osušíme papírovou utěrkou. Kapra dobře osolíme a necháme alespoň 1 hodinu ležet kůží dolů.
Kousky masa obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a přesáté strouhance. Kapra smažíme na oleji z obou stran a podáváme s bramborovým salátem.
Zdroj informací:
Wikipedia.org: Vánoční kapr
Toprecepty.cz: Vánoční smažený kapr Retro
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty