Zora (35): Ráda bych se konečně s někým vyspala. Jenže s mojí orientací to dost dobře nejde

zasněná, zamyšlená, relaxující, blondýna
Zdroj: Freepik

Navázat intimní vztah pouze s člověkem, který je pro nás přitažlivý a jsme do nějž zamilovaní, je logické. U Zory jde však prožívání vztahů do nepříjemného extrému.

Michaela Karásková
Michaela Karásková 02. 08. 2024 19:00

Hned na začátek musím říci, že nejsem asexuální, divná, ošklivá, vybíravá, namyšlená ani jakkoliv jinak zvláštní. Většina lidí mě popisuje jako atraktivní, o sebe pečující ženu, která má dobrou práci a jasné názory. Jenže ty se bohužel anebo snad bohudík týkají i mého sexuálního života.

V životě se mi opravdu líbili jen tři muži

Už mi dávno není dvacet a nezastírám, že bych si ráda alespoň občas užila romantický večer ve dvou. Jenže v tom je háček. Jsem demisexuální a partner, kterého bych byla schopna k sobě pustit, musí být člověk, do něhož budu zamilovaná a k němuž budu chovat hluboký vnitřní cit.

Jenže tady je zásadní problém. Dvěma mužům jsem z náruče (i postele) už doslova utekla, protože to z mé strany zkrátka nešlo, a během života se mi naopak líbili jen tři muži, kteří zase nejevili zájem o mě, protože byli výrazně starší a ženatí. Mladí mě nepřitahují a nemůžu přece balit nějakého souseda nebo pasažéra v metru jen proto, že mu je padesát. Takový postup mi přijde na hlavu a prostě nepochopím, že jiným lidem vztahy typu „cena útěchy“ nevadí.

Směji se známým a jejich podivným vztahům

Například kolegyně z práce Jana se často nechává slyšet, jak ji to s tím jejím obtloustlým manželem vůbec nevzrušuje a jak si musí při sexu představovat, že má v posteli minimálně půl Hollywoodu. Proč tedy spolu ti dva jsou? Pochopila bych, že z ekonomických důvodů, ale ani tady mi rovnice příliš nevychází. Janin manžel totiž dlouhodobě nevydělává a pracuje pouze za příležitostné výdělky…

Jiný případ mi zase předvedla sousedka Veronika. Ta je malá a prostorově výrazná. Přesto si před nějakým časem našla vysokého, štíhlého a celkem hezkého kluka. Jednou jsem je omylem zahlédla z okna, jak se na ulici líbají, a musela vyprsknout smíchy, protože ten kluk, aby jí tu pusu mohl dát, se k ní musel ohýbat v kolenou, zatímco Veronika, když trochu popustila uzdu vášně, ho málem svým mohutným hrudníkem odstrčila metr daleko.

Raději vysněného prince nebo nic

Bylo to legrační a vypadali spíše jako matka a syn… Ale budiž. Přesto za nějaký čas následovala „překvapivá“ zpráva. Rozešli se, prý si moc nerozuměli a ten její „fešák“ údajně zkoušel, jaké to je s baculkou… Tak proč se ti dva vůbec kdy scházeli? Nerozumím.

Jistěže omyly existují a někdy lidi prostě neprokouknete na první dobrou, přesto mám pocit, že experimentovat jen tak s někým je divné. Možná, že si lidé při takovém pokusu říkají „aspoň něco“, ale v mém případě tohle prostě neplatí. Buďto půjdu do postele s člověkem, kterého skutečně znám a miluji celým srdcem, nebo raději zůstanu sama. Pro demisexuála je totiž všechno lepší, než se pokoušet líbat a osahávat s někým jen proto, že mu sex s druhým člověkem prostě chybí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články