Podceňované hroznové víno patří mezi nejzdravější ovoce. Chcete-li být krásní, zdraví a mít nervy jako špagáty, pak vsaďte právě na něj. Myslete však na to, čeho se po něm napijete.
Čím nezapíjet hroznové víno
V kombinaci s některými jinými potravinami mohou hrozny podráždit žaludek. Nevhodné je míchat hroznové víno s kefírem, mlékem, perlivou vodou či alkoholem.
Jak zpracovávat hroznové víno
Než začnete z hroznů dělat džem, šťávu nebo jej zavaříte či usušíte, na chvíli je namočte do vody. Voda vyplaví případné nechtěné “obyvatele” a špínu. Pak hrozny odstopkujte, přičemž kontrolujte, zda bobule nejsou poškozeny, nahnilé. Ještě jednou je omyjte a můžete začít se zpracováním.
Deset důvodů, proč jíst hroznové víno
Hroznové víno podporuje léčbu zánětů, takže pokud berete třeba antibiotika, vyplatí se ho zobat.
Díky vysokému obsahu vody a řadě cenných látek a vitaminů pomáhá v boji proti celulitidě.
Slupky a jadérka obsahují resveratrol, který má protirakovinné účinky.
Chrání před infarktem a náhlou mozkovou příhodou.
Umí rozhýbat střeva, takže funguje i jako prevence proti zácpě.
Uklidňuje nervy a odbourává pocit stresu a deprese.
Hroznová jadérka jsou močopudná, takže uleví lidem trpícím otoky.
Snižuje tvorbu krevních sraženin, proto se hodí pro nemocné po mrtvici.
Hrozny obsahují vitamin B, který stimuluje činnost nervů a mozku.
Dokáže snížit pocit svalové únavy, takže je skvělou svačinkou třeba po cvičení.
NA SKVĚLÉ RECEPTY Z HROZNOVÉHO VÍNA SE PODÍVEJTE DO GALERIE: