Jiřina (58): Tak dlouho jsem dceru tlačila do svatby, až mi udělala něco, čím mě velmi ranila

Jiřina (58): Tak dlouho jsem dceru tlačila do svatby, až mi udělala něco, čím mě velmi ranila
Zdroj: Shutterstock

Jiřina si svatbu své dcery přála víc než sama Tereza. Kdykoliv měla Terka delší vztah, Jiřina ji nutila se vdát. Zjevně tak moc, až jí dcera provedla něco, s čím nepočítala.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 10. 2021 15:00

Za to, co se stalo, do jisté míry mohu i já. Neustále jsem Terezu (30) nutila do svatby. Pořád dokola stejná otázka při každé návštěvě: ,,Kdy už se budeš vdávat? Máš nejvyšší čas.“ Zjevně ji to naštvalo natolik, že se rozhodla pro neomluvitelný, a hlavně nevratný krok.

Pořád jsem dceru tlačila do svatby

Tereza měla v životě dva významnější vztahy. S bývalým přítelem Tomášem byla sedm let. Už po roce, co spolu chodili, jsem vytáhla téma svatby. ,,Tak kdy se budeš vdávat?“ uhodila jsem na ni jednou. Terka mě odbyla, že je ještě brzy. Jenže já se ptala pořád. S každým dalším rokem jejich vztahu jsem byla dotěrnější.

Když spolu byli pět let, Tomáš mě požádal, abych s tím přestala otravovat. ,,Až se budeme chtít vzít, tak se vezmeme. Teď to tak necítíme,“ řekl mi tehdy docela tvrdě. Po sedmi letech, kdy jsem se viděla na svatbě a s vnoučátkem v ruce, mě čekal šok. Rozešli se a můj sen byl v trapu. Manžel mě musel utěšovat víc než dceru, která byla z rozchodu na dně.

Po nějaké době si našla Honzu. Mně do noty zrovna nepadl, ale manžel ho schvaloval. Mně přišel zbytečně přechytralý a arogantní. Nicméně Terka ho milovala, a to mi muselo stačit. U těch dvou jsem začala tlačit na pilu, co se týkalo svatby, trochu tvrději. Čas od času jsem poslala dceři email s odkazem na hezké svatební šaty nebo krásná svatební oznámení.

Nabídla jsem jí peníze na velkou veselku

Nikdy mi na nepřišla odpověď. Když jsme spolu šly na kávu, záměrně jsem vybírala podnik tak, aby byl co nejblíž nějaký svatební salón a my tam jakoby náhodou vkročíme. Doufala jsem, že když ji trochu popostrčím, začne o svatbě přemýšlet jinak. Manžela jsem zase navedla k tomu, aby Honzovi domlouval, jak je svatba dneska důležitá.

Roky plynuly a u těch dvou to nevypadalo, že se k něčemu mají. Musela jsem na to jít zpříma. Jednou jsem si na téma svatby chtěla s Terkou promluvit. ,,Víš, ona je svatba důležitá. Nejen z pohledu vztahu a potvrzení vaší lásky. Jde i o to, že kdyby se jednomu z vás něco stalo, manželství mnoho věcí vyřeší,“ dělala jsem jí díru do hlavy.

,,Mami, už zase? Ty si vážně nedáš pokoj. Ty si myslíš, že když mě do toho budeš tlačit, tak se dřív vdám?“ vystrčila růžky. ,,To si nemyslím, jen bych byla dost nerada, kdybys to brala na lehkou váhu. Jste spolu šest let a pořád nic. Pokud jde o peníze, rádi vám pomůžeme. Zaplatíme, co bude třeba. Chceme přece krásnou bohatou veselku, ne?“ ponoukala jsem ji.

Vzali se za našimi zády

Tak skončil náš poslední rozhovor na téma svatba. Doufala jsem, že jsem dobře zasela a teď budu jen sklízet. ,,Myslím, že je to v kapse. Honza naznačoval, že požádá Terku o ruku,“ sdělil mi na začátku léta manžel. ,,Já to věděla. Bude svatba!“ radovala jsem. Jenže tolik očekávané oznámení o zasnoubení nepřicházelo.

To až v září, na oslavě narozenin mého manžela, vyšli s pravdou ven. ,,Mami, tati, musím vám něco říct,“ povstala v jednu chvíli Terka. ,,Už jsou z nás manželé,“ dodala a strčila nám pod nos prstýnek. ,,Mě snad odvezou!“ vykřikla jsem. Oni se vzali za našimi zády! Později mi Terka řekla, že jsem ji vyděsila tou velkou veselkou. Tak se rozhodli pro skromnou svatbu jen s přáteli. Od toho dne jsem jí nezvedla telefon.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Moderátorka Martina Hynková Vrbová nemohla sedm let otěhotnět: Hormony mě měnily k nepoznaní

Moderátorka Martina Hynková Vrbová nemohla sedm let otěhotnět: Hormony mě měnily k nepoznaní

Související články

Další články