Milujete jahody? Připravte si jeden z pěti báječný receptů, nebo klidně i všechny. Čeká vás nepečený dort s tvarohem, panna cotta s jahodami, křehký tvarohový koláč, kynuté knedlíky a propadlá pudinková buchta.
Nepečený dort s tvarohem a jahodami
Jahody jsou báječné v dortech, které prozáří svou výrazně červenou barvou. Hodí se k nim mléčné produkty, jako tvaroh, zakysaná smetana, šlehačka a mascarpone. Takový je i osvěžující nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé, který je plný šťavnatých a sladkých kousků ovoce.
Panna cotta s jahodami
Tento klasický italský dezert přináší nádech dovolené u moře. Panna cotta si přímo žádá jahody. Spojení smetanové chuti se sladkostí a lehkou nakyslostí jahod překoná jen máloco. A věděli jste, že panna cotta vlastně znamená vařená smetana? Přestože to zní jednoduše, v každém regionu mají svou verzi a všechny jsou báječné. Stejně jako náš recept.
Křehký tvarohový koláč s jahodami
Na řezu vypadá báječně a ještě lépe chutná. Křehký tvarohový koláč trochu klame tělem, neboť jahody zakryje drobenka. Ale nedejte se zmást, na řezu se hezky ukáže jeho struktura a chutné jahůdky vykouknou. A k tomu lahodná tvarohová náplň na tenoučkém korpusu z křehkého máslového těsta, která je posypaná máslovou drobenkou...
Křehký tvarohový koláč s jahodami: Svěží dobrota s máslovým těstem a drobenkou
Kynuté jahodové knedlíky
Podáváme je posypané strouhaným tvarohem, cukrem a polité máslem, ale sluší jim také šlehačka. Kynuté jahodové knedlíky představují chutný způsob, jak zpracovat čerstvé ovoce. Lze využít i mražené jahody, z přebytků, které nám zůstanou po bohaté sezoně.
Propadlá pudinková buchta s jahodami
Její kyprý korpus je plný vanilkového pudinku a výtečných jahod. Vše je ještě schované pod lahodnou čepičkou ze zakysané smetany a kakaa. Na propadlé pudinkové buchtě s jahodami je zajímavý také dvoubarevný korpus, který docílíme tím, že do poloviny těsta vmícháme kakao.